CREDIT `ON

Dobanda creditelor bancare. Bani rapid.

Topul dobanzilor creditelor bancare din Romania


In ciuda semnalelor constante primite de la Banca Nationala, prin scaderea dobanzii de referinta, bancile comerciale n-au avut si nici n-o sa aiba vreun gand de a scadea dobanda la credite.

Singurul efect avut asupra bancilor, ca urmare a scazderii dobanzii de referinta a fost acela ca bancile au scazut dobanzile la depozitele atrase de la populatie, fapt ce a condus la un lucru incredibil, oamenii trebuind sa plateasca din buzunar, pentru ca sumele comisioanelor incasate de banca pentru un depozit, depaseau dobanda primita de la banca pentru respectivul depozit.

Daca va intrebati cand vor ieftini bancile creditele, raspunsul probabil il vom primi in momentl in care bancile isi vor fi acoperit pierderile suferite, din propria lor vina, pentru ca nu le-a bagat nimeni mana in buzunar pentru a le lua banii; bancherii au aprobat imprumutul catre populatie, in conditii lejere, iar acum, acele imprumuturi s-au transformat in produse neperformante, fapt ce-i obliga la cresterea garantii catre BNR.

Desi incipient, inceputul anului 2018 a adus parca o revitalizare usoara a creditelor bancare, fapt ce se simte in piata, prin prisma produselor noi scoase de banci, in special a celor de tip "rapid", motiv pentru noi sa credem ca bancile au "simtiti" ca aceste produse (oferite pana acum doar de IFN-uri) sunt cele mai dorite din piata, prin prisma mare a numarului de restantieri, prin prisma mare a clientilor cu venituri mici, a celor care nu si-ar putea permite in mod normal un credit de nevoi personale.

Credit pe 3 luni cu dobanda lunara de 5,97%

[COMPLETEAZA FORMULAR ONLINE]

La Ocean Credit gasiti un imprumut rapid pentru 3 luni, cu dobanda mica, accesabil daca ai peste 18 ani si un venit minim lunar de 1065 lei.

 

Credit de redresare

[COMPLETEAZA FORMULAR ONLINE]

Poti imprumuta de la Credius intre 1000 si 40.000 de lei, pentru maxim 60 de luni. Ai nevoie de buletin. Sunt acceptati si restantieri, pensionari ori din diaspora.

 

 

Costul creditelor bancare ramane ridicat, in ciuda eforturilor BNR.

Chiar si forma legislativa legata de injumatatirea ratelor, era o masura partial dedicata ieftinirii creditelor bancare. Masura in sine avea o prevedere ce ar fi permis bancilor posibilitatea reesalonarii unor credite ale caror restante depaseau 30 de zile (fiind intre 30 si 90 de zile). Aceasta posibilitate ar fi redus creditele neperformante, masura ce ar fi dus de asemenea la scaderea garantiilor pe care bancile sunt obligate sa le aiba la BNR (in functie si de aceste credite neperformante).

Creearea unui surplus de lichiditati la banci ar fi dus, probabil, la scaderea usoara a costurilor creditelor, deci la scaderea dobanzilor.

Chiar daca nu se preveda ca in viitorul apropiat sa scada prea tare dobanzile creditelor bancare, totusi, parca inceputul anului 2018 a adus o revigoare a produselor financiare bancare, motiv pentru noi sa credem ca, odata cu cresterea concurentei intre aceste institutii, probabil ca va scadea si costul efectiv al creditelor, prin reducerea dobanzilor.

Acum, vorbind de dobanzi, putem spune ca in ciuda nivelului destul de ridicat pe pe care-l intalnim la creditele bancare, acestea nu sunt nici pe departe in concurenta cu cele practicate de IFN-uri pentru produsele lor similare.

Va imaginati ca nu se pot compara niste dobanzi de 10-15%, dobanzi asociate creditelor bancare, cu dobanzi de 50-250% (uneori chiar mai mult, daca e vorba de imprumuturi rapide), caracteristice produselor financiare oferite de IFN-uri.

Una peste alta, sa speram ca intr-un fel sau altul bancile se vor mai "elibera" de creditele neperformante si se vor axa pe oferirea de credite catre populatie, la un nivel al dobanzilor acceptabil, adica mai ieftine.

 

 

Toate articolele din categoria Banci.

Credite rapide bancare - Imprumuturi rapide nebancare IFN

Site-ul nostru va ofera informatii utile despre creditele bancare si cele nebancare. Daca aveti vreo propunere, idee, dorinta, intrebare, asteptam sa ne contactati.

 

Te-ai saturat sa stai la cozi?

 

Anul 2018 a inceput printr-o usoara concurenta intre banci si IFN-uri in privinta timpilor de acordare ai creditelor de consum. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure, tinand cont ca nimic nu este mai sanatos pentru o economie decat concurenta. Poate spram si la o ieftinire a creditelor bancare si nebancare in acest context.

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale - imprumuturi rapide doar cu buletinul - credite de nevoi personale, etc.

Cele mai citite

Credite urgente pentru nevoi personale: Citeste
Oferte online de creditare in 2018: Citeste
Imprumut fara adeverinta de venit: Citeste
Acte necesare: Citeste
Credite rapide pentru restantieri 2018: Citeste
Piata online din Romania: Citeste
Refinantarea - o solutie pentru restantieri: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies | Sitemap | Blog