CREDIT `ON

Credite nebancare la domiciliu aflate sub ochii autoritatilor

Creditele la domiciliu si in general creditele rapide au fost restrictionate la nivelul Uniunii Europene

 

Unele tari europene au luat masuri drastice impotriva societatilor ce aveau in portofoliu credite la domiciliu, ba mai mult, chiar si reclamele au fost blamate si chiar sanctionate.. Astfel, in Marea Britanie, autoritatile au interzis reclamele pentru creditele la domiciliu, deoarece promovau un compartament social inadecvat. O celebra reclama, in care o prezentatoare cunoscuta incuraja pblicul sa solicite credite la domiciliu in loc sa mearga la banca, doarece aceste credite la domiciliu nu necesita multa acte, DAE-ul acestor credite depasind 2500%. Un alt caz mediatizat, unde s-a interzis publicitatea a fost pentru o institutie, ce trimitea mesaje SMS ce sugerau ca imprumuturile la domiciliu pot fi utilizate pentru a iesi in oras cu prietenii.

In Franta, de exemplu, creditele pe baza de premii sunt interzise. Din 2010 Franta a interzis publicitatea agresiva la orice fel de credite. Legea interzise bancilor sa precizeze in reclama ca imprumutul poate conduce la imbunatatirea situatiei financiare sau ca se poate obtine un premiu daca soliciti un credit, in plus toate reclamele trebuie sa contina: "”Daca solicitati un credit, aveti obligatia sa-l rambursati. Verificati-va posibilitatile de rambursare, inainte de a obtine creditul”.

Imprumut direct pe card

[APLICA ONLINE]

Soliciti online, daca ai intre 19 si 75 de ani. Ai acces la un imprumut rapid de pana la 3.000 de lei, cu acte putine, fara batai de cap, pe perioade de la 65 la 360 de zile.

 

Credit in rate

[APLICA ONLINE]

Aplici cu buletinul, fara adeverinta de venit. Trebuie sa ai peste 18 ani. Poti imprumuta intre 600 si 30.000 de lei, pe perioade de la 4 la 60 de luni. Credius accepta si restantieri inscrisi in Biroul de Credit.

 

Creditele pana la salariu pot duce la saracie si la ingropari in datorii, conform unui studiu realizat in Marea Britanie.

O practica comuna a Institutiilor Financiare Nebancare este aceea a rostogolirii creditului, aceste societati incurajand clientii sa-si prelungeasca astfel creditul, motiv pentru care se indatoreaza si mai mult, determinand in final un colaps financial al respectivei persoane.

Tentatia de reesalonare a creditului este foarte mare, in special cand este vorba de un card de credit, pe care-l poti folosi la cumparaturi. Daca esti sunati si tine spune ca ei iti maresc limita pe card, iar tu daca doresti poti sa cheltui pana la respectiva limita, in anumite conditii de dobanda, evident ca tentatia este mare, iar oamenii cad in capcane, de obicei.

Astfel de cazuri cu carduri nebancare, in care oamenii au cheltuit cu mult peste posibilitatile lor financiare sunt foarte multe, fiind pline site-urile de socializare despre asemenea povesti - adevarate drame, uneori.

Majoritatea celor cu probleme financiare rostogolesc creditului; institutia financiara isi doreste acest lucru, in primul rand pentru ca noul credit se incheie in conditiile dorite strict de IFN, tu stand efectiv la cheremul societatii. Acelasi sistem este folosit si de banci, in special la creditele ipotecare. Bancile ce au dorit sa scape de creditele neperformante, pentru a nu le declara la BNR, care le-ar fi crescut pragul de garantie, s-au apucat si au modificat contractele de credit, oferindu-le clientilor diferite variatiuni si, sa le zicem promotii la prima vedere, pentru ca, daca stateai sa analizezi in amanunt, in pierdere iese doar consumatorul, nu banca.

Legile din Romania referitoare la creditele nebancare stipuleaza ca trebuie sa existe costurile la vedere, ca dobanda trebuie afisata si , de asemenea, dobanda anuala efectiva, trebuie sa apara in orice forma de reclama, cu atat mai mult pe site-ul fiecarui IFN in parte. In acest context, creditele nebancare au ajuns mai transparent decat cele bancare, bancile nefiind obligate pentru toate produsele lor financiare sa faca publica dobanda anuala efectiva.

In fine, revenind la creditele nebancare la domiciliu, trebuie sa stiti ca si aici, ca si in cazul creditelor online, discutam de un serviciu, nu de un produs in sine, insa, spre deosebire de accesarea online, aceasta forma de gestionare a creditului la domiciliu costa foarte mult, uneori depasind chiar costul aferent creditului in sine.

Din acest punct de vedere, este bine sa evitati astfel de forme de creditare, si sa alegeti variante simple, fara batai de cap, iar plata ratelor printr-un transfer bancar este la indemana oricui in zilele noastre, nu este necesar sa se deplaseze cineva la tine acasa pentru a ridica respectiva rata.

Este adevarat ca la noi, in afara de Provident, nu prea exista reclama masiva sau agresiva in privinta creditelor la domiciliu. Si chiar si Providentul isi face reclama as zice la modul general, pentru creditele de consum, fara o evidenta speciala pentru imprumutul la domiciliu.

 

 

Toate articolele din categoria Imprumuturi rapide.

Credite rapide bancare - Imprumuturi rapide nebancare IFN

Site-ul nostru va ofera informatii utile despre creditele bancare si cele nebancare. Daca aveti vreo propunere, idee, dorinta, intrebare, asteptam sa ne contactati.

 

Te-ai saturat sa stai la cozi?

 

Anul 2018 a inceput printr-o usoara concurenta intre banci si IFN-uri in privinta timpilor de acordare ai creditelor de consum. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure, tinand cont ca nimic nu este mai sanatos pentru o economie decat concurenta. Poate spram si la o ieftinire a creditelor bancare si nebancare in acest context.

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale - credite rapide doar cu buletinul, pe termen scurt ori lung.

Cele mai citite

Credite nebancare urgente: Citeste
Credite rapide: Citeste
Bani urgent de la IFN, simplu de accesat: Citeste
Creditul instant prin SMS: Citeste
Credite rapide pentru restantieri: Citeste
Bani pana la salariu: Citeste
Solutii de finantare pentru studenti: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies