CREDIT `ON

Credite nebancare la domiciliu aflate sub ochii autoritatilor

Creditele la domiciliu si in general creditele rapide au fost restrictionate la nivelul Uniunii Europene

 

Unele tari europene au luat masuri drastice impotriva societatilor ce aveau in portofoliu credite la domiciliu, ba mai mult, chiar si reclamele au fost blamate si chiar sanctionate.. Astfel, in Marea Britanie, autoritatile au interzis reclamele pentru creditele la domiciliu, deoarece promovau un compartament social inadecvat. O celebra reclama, in care o prezentatoare cunoscuta incuraja pblicul sa solicite credite la domiciliu in loc sa mearga la banca, doarece aceste credite la domiciliu nu necesita multa acte, DAE-ul acestor credite depasind 2500%. Un alt caz mediatizat, unde s-a interzis publicitatea a fost pentru o institutie, ce trimitea mesaje SMS ce sugerau ca imprumuturile la domiciliu pot fi utilizate pentru a iesi in oras cu prietenii.

In Franta, de exemplu, creditele pe baza de premii sunt interzise. Din 2010 Franta a interzis publicitatea agresiva la orice fel de credite. Legea interzise bancilor sa precizeze in reclama ca imprumutul poate conduce la imbunatatirea situatiei financiare sau ca se poate obtine un premiu daca soliciti un credit, in plus toate reclamele trebuie sa contina: "”Daca solicitati un credit, aveti obligatia sa-l rambursati. Verificati-va posibilitatile de rambursare, inainte de a obtine creditul”.

Imprumut pentru 48 de saptamani

[DETALII OFERTA]

Poti imprumuta intre 500 si 1.200 lei pentru 48 de saptamani. Trebuie sa ai peste 18 ani, vent minim 300 lei lunar. Aceasta este o noua promotie Provident valabila pana in 29 octombrie 2019.

 

Imprumut cu dobanda 0

[DETALII OFERTA]

Poti imprumuta pana la 2.000 de lei, iar in primele 30 de zile dobanda este 0. CreditPrime acorda credite online pentru o perioada fixa de 24 de luni

 

Creditele pana la salariu pot duce la saracie si la ingropari in datorii, conform unui studiu realizat in Marea Britanie.

O practica comuna a Institutiilor Financiare Nebancare este aceea a rostogolirii creditului, aceste societati incurajand clientii sa-si prelungeasca astfel creditul, motiv pentru care se indatoreaza si mai mult, determinand in final un colaps financial al respectivei persoane.

Tentatia de reesalonare a creditului este foarte mare, in special cand este vorba de un card de credit, pe care-l poti folosi la cumparaturi. Daca esti sunati si tine spune ca ei iti maresc limita pe card, iar tu daca doresti poti sa cheltui pana la respectiva limita, in anumite conditii de dobanda, evident ca tentatia este mare, iar oamenii cad in capcane, de obicei.

Astfel de cazuri cu carduri nebancare, in care oamenii au cheltuit cu mult peste posibilitatile lor financiare sunt foarte multe, fiind pline site-urile de socializare despre asemenea povesti - adevarate drame, uneori.

Majoritatea celor cu probleme financiare rostogolesc creditului; institutia financiara isi doreste acest lucru, in primul rand pentru ca noul credit se incheie in conditiile dorite strict de IFN, tu stand efectiv la cheremul societatii. Acelasi sistem este folosit si de banci, in special la creditele ipotecare. Bancile ce au dorit sa scape de creditele neperformante, pentru a nu le declara la BNR, care le-ar fi crescut pragul de garantie, s-au apucat si au modificat contractele de credit, oferindu-le clientilor diferite variatiuni si, sa le zicem promotii la prima vedere, pentru ca, daca stateai sa analizezi in amanunt, in pierdere iese doar consumatorul, nu banca.

Legile din Romania referitoare la creditele nebancare stipuleaza ca trebuie sa existe costurile la vedere, ca dobanda trebuie afisata si , de asemenea, dobanda anuala efectiva, trebuie sa apara in orice forma de reclama, cu atat mai mult pe site-ul fiecarui IFN in parte. In acest context, creditele nebancare au ajuns mai transparent decat cele bancare, bancile nefiind obligate pentru toate produsele lor financiare sa faca publica dobanda anuala efectiva.

In fine, revenind la creditele nebancare la domiciliu, trebuie sa stiti ca si aici, ca si in cazul creditelor online, discutam de un serviciu, nu de un produs in sine, insa, spre deosebire de accesarea online, aceasta forma de gestionare a creditului la domiciliu costa foarte mult, uneori depasind chiar costul aferent creditului in sine.

Din acest punct de vedere, este bine sa evitati astfel de forme de creditare, si sa alegeti variante simple, fara batai de cap, iar plata ratelor printr-un transfer bancar este la indemana oricui in zilele noastre, nu este necesar sa se deplaseze cineva la tine acasa pentru a ridica respectiva rata.

Este adevarat ca la noi, in afara de Provident, nu prea exista reclama masiva sau agresiva in privinta creditelor la domiciliu. Si chiar si Providentul isi face reclama as zice la modul general, pentru creditele de consum, fara o evidenta speciala pentru imprumutul la domiciliu.

 

 

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL ONLINE]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale -doar cu buletinul - de nevoi personale, etc.

Cele mai citite

Imprumuturi urgente: Citeste
Produse rapide: Citeste
Bani urgent de la IFN, simplu de accesat: Citeste
Accesare prin SMS: Citeste
Credite rapide pentru restantieri: Citeste
Bani pe termen scurt: Citeste
Solutii de finantare pentru studenti: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies | Sitemap | Blog