CREDIT `ON

Credite bancare

Ce inseamna creditul bancar?


Noul codul civil defineste in art. 1166 contractul ca fiind acordul de vointe dintre doua sau mai multe persoane cu intentia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic.

O definitia a contractului este cuprinsa si in art.1 alin.1 din Proiectul de cod european al contractelor: "contractul este acordul a doua sau mai multe parti destinat sa creeze, sa reglementeze, sa modifice sau sa stinga un raport juridic, care poate sa contina obligatii sau alte efecte juridice, chiar in sarcina unei singure parti."

Am utilizat aceste doua definitii ale contractului, pentru a face o trecere catre ceea ce inseamna credit bancar, ce reprezinta de asemenea un contract intre doua parti.

Axi Card - card credit online

[DETALII OFERTA]

Poti aplica simplu online pentru un card de credit Axi. Valabil si pentru cei cu istoric negativ. Limita maxima de credit este de 6.000 lei.

 

Imprumut rapid fara garantii

[DETALII OFERTA]

Poti imprumuta de la Provident sume intre 500 si 15.000 de lei, cu rambursare saptamanala ori lunara. Venit minim 300 de lei.

 

Creditul bancar este un contract de imprumut intre o banca si o persoana fizica sau juridica. Este de retinut faptul ca ambele parti care seamneaza acest contract au OBLIGATII, respectiv DREPTURI. Este foarte important sa le cunoasteti inainte de a contracta un credit si implicit de a semna un contract.

1. Ce trebuie sa cunoasteti in momentul in care accesati un credit?
2. Ce documente solicita banca?
3. Care este pretul creditului?

 

1. Accesarea unui credit presupune o serie de obligatii din partea solicitantului, printre care si obligatia de a se informa corespunzator si de a clarifica toate elemente, si mai presus de orice, de a intelege contractul de credit in detaliu, motiv pentru care, notiunea de contract a fost foarte clar definita in codul civil in care se precizeaza de asemenea, ca un contract trebuie sa fie foarte clar si pe intelesul clientului.

Revenind la prima intrebarea, anume, ce trebuie sa cunoasteti in momentul in care accesati un credit, in afara de clarificarea lingvistica, de notiuni, de termini, clientul trebuie sa se familiarizeze si cu termeni financiari mai putini uzuali, cum ar fi dobanda anuala efectiva, costul total, comisioane, asigurari, etc.

Evident, oricand puteti lua in considerare utilizarea performantelor unui avocat specializat, care sa va indrume si sa va ajute in toate etapele contractarii unui credit.

 

2. Documentele solicitate de banca pentru acordarea unui credit sunt in general cam aceleasi la toate bancile comerciale, cu mici desoebiri:

- actul de identitate

- acte doveditoare ale venitului;

- act de casatorie, daca este cazul

- informatii despre alte credite avut in derulare, daca este cazul justificari;

- informatii despre membrii familiei, daca este vorba de un sustinuator al familiei, pentru a se determina corespunzator gradul de indatorare;

- o varsta limita ce variaza de la o banca la alta, media fiind intre 21 si 70 de ani.

 

3. Pretul creditelor bancare, variaza in functie de tipul acestora, fie ca discutam de cele ipotecare, auto ori de nevoi personale. In cazul creditelor de nevoi personale, dobanda anuala afectiva este in medie cam de 15%, spre deosebire de IFN-uri unde aceasta dobanda poate depasi 100%.

Ultima gaselnita a bancilor, la care trebuie sa luati aminte este cea legata de diverse forme de asigurari. Daca va bucurati ca au disparut comisioanele, aflati ca au aparut alte costuri, sub forma acestor asigurari, care mai de care mai inventiva.

 

 

 

Toate articolele din categoria Banci.

Credite rapide bancare - Imprumuturi rapide nebancare IFN

Site-ul nostru va ofera informatii utile despre creditele bancare si cele nebancare. Daca aveti vreo propunere, idee, dorinta, intrebare, asteptam sa ne contactati.

 

Te-ai saturat sa stai la cozi?

 

Anul 2019 a inceput printr-o usoara concurenta intre banci si IFN-uri in privinta timpilor de acordare ai creditelor de consum. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure, tinand cont ca nimic nu este mai sanatos pentru o economie decat concurenta. Poate spram si la o ieftinire a creditelor bancare si nebancare in acest context.

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale - imprumuturi rapide doar cu buletinul - credite de nevoi personale, etc.

Cele mai citite

Credite urgente pentru nevoi personale: Citeste
Oferte online de creditare in 2019: Citeste
Imprumut fara adeverinta de venit: Citeste
Acte necesare: Citeste
Credite rapide pentru restantieri 2019: Citeste
Piata online din Romania: Citeste
Refinantarea - o solutie pentru restantieri: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies | Sitemap | Blog