CREDIT `ON

Credite bancare Romania

Ofertele creditelor bancare - Romania


Credite bancare din Romania, in anul 2023 au suferit o scadere, pe fondul neincrederii populatiei si a lipsei de masuri economice din partea guvernului.

Despre creditele bancare din Romania, putem spune ca singurele care mai au o oarecare atractie pentru populatie sunt creditele de nevoi personale si cele auto, nici vorba de credite ipotecare. La creditele de nevoi personale bancile inca mai prezinta incredere in randul populatiei, desi, Institutiile Financiare Nebancare au capatat o amploare deosebita in acest domeniu.

Daca in ultimii ani depozitele catre populatie au avut o evolutie crescatoare usoara, creditele acordate de banci au suferit foarte mult, in speical pe latura creditelor de consum. Aproape obligati de situatie, romanii s-au orietentat catre imprumuturile nebancare, IFN-urile fiind foarte active in aceasta perioada si iesind pe piata cu o serie de oferte, adaptate nevoilor imeditate ale cetateanilor.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Imprumut cu orice istoric de credit? YES!

[DETALII IMPRUMUT]

Poti obtine banii rapid, de la 100 la 15.000 de lei. Credit YES acorda credite celor intre 18 si 70 de ani.

 

Pentru creditele ipotecare, programul prima casa a fost o gura de oxigen, de altfel fiind probabil si singurele credite de tip imobiliar acordate de banci populatiei.

Pe segmentul creditelor de nevoi personale scaderile au fost mult mai mari, corelate, cum spuneam mai sus, cu lipsa efectiva a creditelor de consum, atat de prezente inainte de criza.

Singurele care au mai avut o oarecare constanta, desi si acestea au avut de suferit, au fost creditele auto. Piata auto a scazut, insa, la un moment dat, spre finalul lui 2012 a inceput sa se stabilizeze, e adevarat ca la un nivel destul de scazut, insa, cel putin nu a mai suferit scaderi spectaculoase.

Pentru prima data dupa criza, IFN-urile si-au anuntat o crestere a stocurilor, motiv serios de bucurie, pentru ca denota ca aceste institutii financiare chiar au inceput sa functioneze pe profit, semn al iesirii din criza.

Bancile "s-au jucat" cativa ani buni de-a creditarea, afisand reclame de credite de nevoi personale, doar de dragul de a le afisa, fara vreo intentie de a le acorda.

Parca inceputul lui 2023 a inceput sa fie mai promitator pentru banci, in sensul ca au aparut foarte multe oferte, unele foarte asemenatoare cu cele ale IFN-urilor, gen "credite rapide", bancile parand serios interesate de atragerea clientilor.

Sa speram ca 2023 va fi anul multasteptat de romani, acela in care bancile vor da in sfarsit drumul la credite, si economia va mai rasufla un pic. Sperante sunt, insa, depinde si de cele doua campanii de alegeri, ce vor agita din nou spiritele si vor crea neincredere pe pietele externe, insa, poate ca, intre timp ne-am mai maturizat si noi romanii, si vom reactiona cu mai mult tact si mai multa intelepciune si consideratie, fie chiar si fata de investitorii straini.

 

 

Te-ai saturat sa stai la cozi?

 

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL ONLINE]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale -doar cu buletinul - de nevoi personale, etc.

Cele mai citite

Credite urgente pentru nevoi personale: Citeste
Oferte online 2023: Citeste
Imprumut fara adeverinta de venit: Citeste
Acte necesare: Citeste
Credite nebancare pentru restantieri: Citeste
Piata online din Romania: Citeste
Refinantarea - o solutie pentru restantieri: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies | Sitemap | Blog