Cum procedez cand am acumulat restante la un credit bancar ipotecar? Cum poti evita executarea silita? Ce atitudine abordez in relatie cu banca la care am creditul?
Adancirea restantelor tot mai mari la creditele ipotecare a declansat dezbateri ample, autoritatile formuland o serie de recomandari pentru solutionarea cazurilor, iar institutiile de credit au creat mecanismele pentru aplicarea acestor recomandari. Restantele la creditele ipotecare par a avea un trend crescator, greu de oprit. Aceasta afirmatie este utopica in sensul in care creditele ipotecare vechi au devenit un fel de tichie de margaritar prinsa de coada pisicilor cu noua vieti, deghizate in bancile din Romania.
Credit de nevoi cu o luna vechime
Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.
Imprumut cu orice istoric de credit? YES!
Poti obtine banii rapid, de la 100 la 15.000 de lei. Credit YES acorda credite celor intre 18 si 70 de ani.
Pe zi ce trece numarul restantierilor la creditele ipotecare se inmultesc, multi romani aflandu-se in situatia de a nu-si mai putea plati ratele. Avand in vedere ca salariile in Romania aproape au stagnat, cursul valutar suferind major, odata cu cacealmaua din 2012, cand s-a hotarat ca, in loc de o taiere a salariilor, sa se treaca la o "eliberare" a cursului, dandu-i-se poporului ce dorea: PAINE SI CIRC.
In prezent, daca ai restante mai mari de 30 de zile la plata unei rate, banca te raporteaza la Birol de Credit, urmarea fiind ca foarte greu vei mai obtine un imprumut bancar ori nebancar.
Propunerea legislativa ce trebuia sa reduca la jumatate plata ratelor pentru aproape un milion de clienti, a cazut pe ultima suta de metri, lucru rau, in contextul economic actual.
Pe langa ideea ca parea scoasa ca un fel de recompensa electorala, acea propunerea aducea ceva mult mai important, anume, bancile puteau sa reesaloneze un credit, ale carui intarzieri erau cuprinse intre 30 si 90 de zile. Astazi, nici pomeneala de reesalonare, dupa 30 de zile, banca te raporteaza la Biroul de Credit, si te da pe mana executarii silite. Faptul ca se prelungea acel interval, de la 30 la 90 de zile, reprezenta o sansa pentru multi cetateni de a-si reesalona creditele, si o modalitate discreta pentru banci de a scapa de creditele neperformante, pentru ca, daca ramanea la latitudinea lor reeslaonarea pentru cei ce intarzie cu rata mai mult de 30 de zile, va imaginati ce conditii s-ar fi impus din partea bancii.
In fine, propunerea a cazur, noi mergem mai departe cu restantele bancare, iar singurele sanse ale celor ce intarziere cu plata unei rate de a se mai putea imprumuta, ramane varianta Institutiilor Financiare Nebancare sau a unui eventual credit de refinantare, asa cum este el prevazut in codul fiscal.