CREDIT `ON

Credite bancare pe termen lung

Despre creditele bancare pe termen lung


Creditele bancare pe termen lung se pot acorda atat in lei cat si in valuta. In cazul in care vorbim de valuta, evidenta acestor credite se tine atat in lei cat si in valuta, evaluarea creditului facandu-se la cursul de schimb din data primirii creditului bancar. In momentul rambursarii partiale sau totale a creditului in valuta, pe termen lung, se tine seama de un alt curs valutar, decat cel din data contractarii creditului pe termen lung.

Diferentele de curs apar si la sfarsitul exerciiului financiar cand se evalueaza creditele pe termen lung in valuta, diferentele fiind tratate ca venituri sau cheltuieli, dupa caz. Acelasi algoritm il au si dobanzile asociate creditelor bancare pe termen lung.

Iei un credit si castigi premii!

[DETALII OFERTA]

In perioada 6 februarie - 12 martie 2019, daca iei un imprumut Provident, poti sa castigi un premiu. Sunt puse la bataie 10 combine frigorifice, 20 de smart tv-uri si marele premiu in valoare de 20.000 de lei.

 

Credit de pana la 40.000 de lei

[APLICA ONLINE]

Online ai acces la sume mari de bani pentru maxim 5 ani de la Credius. Se accepta si restantieri.

 

Dobanda anuala efectiva este coeficientul ce determina costul total al unui credit, aceasta incluzand dobanda si alte comisioane, iar mai nou, odata cu declararea ca ilegale a multor tipuri de comisioane, au inceput sa fie introduse in costul total diverse tipuri de asigurari, asigurari partial optionale la prima vedere, insa clar necesare pentru a ti se acorda imprumutul.

La calculul dobanzii anuale efective se iau in calcul si perioada de acordare a creditului precum si evolutia in timp a ratei de schimb, in conformitate cu tipul valutei aleasa de catre client.

In prezent, bancile sunt obligate sa informeze clientii despre nivelul dobanzii anuale efective doar pentru anumite categorii de credite. Pentru creditele garantate cu ipoteca, de exemplu, ca si pentru alte produse financiare, bancile nu sunt obligate sa specifice nivelul DAE. Pe de alta parte, atentia consumatorului trebuie sa fie concentrata la maxim avand in vedere ca sunt si comisioane ori forme de asigurari ce nu sunt trecute in costul total al creditului, adica in forma finala a DAE.

Din acest punct de vedere, al comisioanelor existente sau neexistente, ori a asigurarilor prezente sau nu, putem spune ca, pe termen lung, ar putea fi mai bine sa mergeti pe un credit cu dobanda fixa, la care cel putin nu aveti surprize: stiti de la inceput cat este costul creditului si ce rate va asteapta.

Daca doriti sa fiti cu adevarat informati cu privire la orice aspect teoretic legat de credite, puteti sa apelati la Codul Fiacal (pe care-l gasiti si pe internet, fara mari batai de cap). In codul fiscal gasiti definiti o serie de termeni importanti pentru orice credit, termeni ce ar trebui cunoscuti de toti cei ce doresc sa accesez un credit.

In codul fiscal ni se explica ce inseamna coeficientii valutari: EURIBOR, ROBOR, LIBOR etc. De asemenea, tot in codul fiscal putem gasi definiti o serie de termeni financiari de ajutor pentru orice persoana, ce n-ar trebui sa lipseasca din bagajul de cunostinte generale ale oricarui om, ca de exemplu formele si tipurile de creditare, formele si tipurile de acordare a creditelor etc.

In alegerea dumneavoastra de a accesa un imprumut pe termen lung, foarte importanta este, asa cum specificam si mai sus, valuta in care alegeti sa contractati. Daca la un credit de consum, luat in valuta, tipic pe termen scurt, o eventuala diferenta mai mare de curs valutar va afecteaza, dar nu in mod dramatic, situatia contractelor pe termen lung este clar una diferita. In primul rand, este vorba (in general) de sume mult mai mari. In al doilea rand, prin perioada foarte mare de repartizare a ratelor, dureaza foarte mult pana sa incepeti de fapt sa achitati serios din partea principala (in prima jumatate a oricarui credit cu rate egale, proportia covarsitoare in alcatuirea ratei o au dobanda si comisioanele).

Cum va intereseaza toate acestea? Pe partea riscului valutar, daca rata de schimb creste cu 10%, si rata dumneavoastra la credit creste cu 10%. Enorm, nu? Si ce conteaza ca in primii ani plateati mai mult la dobanzi? Pai daca schimbarile in cursul valutar v-ar putea indemna sa incercati o refinantare, in alta valuta, descoperiti ca in foarte mare masura reincepeti plata creditului cam de la inceput. Atentie, diferentele de curs valutar se pot petrece si in sens invers, astfel incat sa castigati. Nu exista nicio regula, si nicio previziune serioasa care sa depaseasca un an fiscal.

 

 

Toate articolele din categoria Banci.

Credite rapide bancare - Imprumuturi rapide nebancare IFN

Site-ul nostru va ofera informatii utile despre creditele bancare si cele nebancare. Daca aveti vreo propunere, idee, dorinta, intrebare, asteptam sa ne contactati.

 

Te-ai saturat sa stai la cozi?

 

Anul 2019 a inceput printr-o usoara concurenta intre banci si IFN-uri in privinta timpilor de acordare ai creditelor de consum. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure, tinand cont ca nimic nu este mai sanatos pentru o economie decat concurenta. Poate spram si la o ieftinire a creditelor bancare si nebancare in acest context.

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale - imprumuturi rapide doar cu buletinul - credite de nevoi personale, etc.

Cele mai citite

Credite urgente pentru nevoi personale: Citeste
Oferte online de creditare in 2019: Citeste
Imprumut fara adeverinta de venit: Citeste
Acte necesare: Citeste
Credite rapide pentru restantieri 2019: Citeste
Piata online din Romania: Citeste
Refinantarea - o solutie pentru restantieri: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies | Sitemap | Blog