CREDIT `ON

Credite bancare pe termen lung

Despre creditele bancare pe termen lung


Creditele bancare pe termen lung se pot acorda atat in lei cat si in valuta. In cazul in care vorbim de valuta, evidenta acestor credite se tine atat in lei cat si in valuta, evaluarea creditului facandu-se la cursul de schimb din data primirii creditului bancar. In momentul rambursarii partiale sau totale a creditului in valuta, pe termen lung, se tine seama de un alt curs valutar, decat cel din data contractarii creditului pe termen lung.

Diferentele de curs apar si la sfarsitul exerciiului financiar cand se evalueaza creditele pe termen lung in valuta, diferentele fiind tratate ca venituri sau cheltuieli, dupa caz. Acelasi algoritm il au si dobanzile asociate creditelor bancare pe termen lung.

Credit fara adeverinta de veniti si pentru restantieri

[ACCESEAZA ONLINE]

Alege un imprumut intre 600 si 30.000 lei, pe perioade de la o luna la 5 ani. trebuie sa ai minim 18 ani. Ai nevoie doar de buletin. Sunt acceptate si persoanele inscrise in Biroul de Credit.

 

Credit rapid online ExtraSimplu

[COMPLETEAZA FORMULAR]

Credit rapid acordat de cei de la ExtraCredit online, chiar si pentru persoanele inscrise in BC.

 

Dobanda anuala efectiva este coeficientul ce determina costul total al unui credit, aceasta incluzand dobanda si alte comisioane, iar mai nou, odata cu declararea ca ilegale a multor tipuri de comisioane, au inceput sa fie introduse in costul total diverse tipuri de asigurari, asigurari partial optionale la prima vedere, insa clar necesare pentru a ti se acorda imprumutul.

La calculul dobanzii anuale efective se iau in calcul si perioada de acordare a creditului precum si evolutia in timp a ratei de schimb, in conformitate cu tipul valutei aleasa de catre client.

In prezent, bancile sunt obligate sa informeze clientii despre nivelul dobanzii anuale efective doar pentru anumite categorii de credite. Pentru creditele garantate cu ipoteca, de exemplu, ca si pentru alte produse financiare, bancile nu sunt obligate sa specifice nivelul DAE. Pe de alta parte, atentia consumatorului trebuie sa fie concentrata la maxim avand in vedere ca sunt si comisioane ori forme de asigurari ce nu sunt trecute in costul total al creditului, adica in forma finala a DAE.

Din acest punct de vedere, al comisioanelor existente sau neexistente, ori a asigurarilor prezente sau nu, putem spune ca, pe termen lung, ar putea fi mai bine sa mergeti pe un credit cu dobanda fixa, la care cel putin nu aveti surprize: stiti de la inceput cat este costul creditului si ce rate va asteapta.

Daca doriti sa fiti cu adevarat informati cu privire la orice aspect teoretic legat de credite, puteti sa apelati la Codul Fiacal (pe care-l gasiti si pe internet, fara mari batai de cap). In codul fiscal gasiti definiti o serie de termeni importanti pentru orice credit, termeni ce ar trebui cunoscuti de toti cei ce doresc sa accesez un credit.

In codul fiscal ni se explica ce inseamna coeficientii valutari: EURIBOR, ROBOR, LIBOR etc. De asemenea, tot in codul fiscal putem gasi definiti o serie de termeni financiari de ajutor pentru orice persoana, ce n-ar trebui sa lipseasca din bagajul de cunostinte generale ale oricarui om, ca de exemplu formele si tipurile de creditare, formele si tipurile de acordare a creditelor etc.

In alegerea dumneavoastra de a accesa un imprumut pe termen lung, foarte importanta este, asa cum specificam si mai sus, valuta in care alegeti sa contractati. Daca la un credit de consum, luat in valuta, tipic pe termen scurt, o eventuala diferenta mai mare de curs valutar va afecteaza, dar nu in mod dramatic, situatia contractelor pe termen lung este clar una diferita. In primul rand, este vorba (in general) de sume mult mai mari. In al doilea rand, prin perioada foarte mare de repartizare a ratelor, dureaza foarte mult pana sa incepeti de fapt sa achitati serios din partea principala (in prima jumatate a oricarui credit cu rate egale, proportia covarsitoare in alcatuirea ratei o au dobanda si comisioanele).

Cum va intereseaza toate acestea? Pe partea riscului valutar, daca rata de schimb creste cu 10%, si rata dumneavoastra la credit creste cu 10%. Enorm, nu? Si ce conteaza ca in primii ani plateati mai mult la dobanzi? Pai daca schimbarile in cursul valutar v-ar putea indemna sa incercati o refinantare, in alta valuta, descoperiti ca in foarte mare masura reincepeti plata creditului cam de la inceput. Atentie, diferentele de curs valutar se pot petrece si in sens invers, astfel incat sa castigati. Nu exista nicio regula, si nicio previziune serioasa care sa depaseasca un an fiscal.

 

 

Toate articolele din categoria Banci.

Credite rapide bancare - Imprumuturi rapide nebancare IFN

Site-ul nostru va ofera informatii utile despre creditele bancare si cele nebancare. Daca aveti vreo propunere, idee, dorinta, intrebare, asteptam sa ne contactati.

 

Te-ai saturat sa stai la cozi?

 

Anul 2017 a inceput printr-o usoara concurenta intre banci si IFN-uri in privinta timpilor de acordare ai creditelor de consum. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure, tinand cont ca nimic nu este mai sanatos pentru o economie decat concurenta. Poate spram si la o ieftinire a creditelor bancare si nebancare in acest context.

Alege acum un credit rapid

Credit urgent la domiciliu

[VEZI DETALII]

Poti aplica pentru un credit la Provident si vei primi banii acasa, discret si comod.

Cele mai citite

Credite urgente pentru nevoi personale: Citeste
Oferte online de creditare in 2017: Citeste
Imprumut fara adeverinta de venit: Citeste
Acte necesare: Citeste
Credite rapide pentru restantieri 2017: Citeste
Piata online din Romania: Citeste
Refinantarea - o solutie pentru restantieri: Citeste