CREDIT `ON

Credit bancar. Avantaje si dezavantaje.

Care sunt avantajele si dezavantajele creditelor bancare?


Conditiile de creditare adoptate de banci in cea de-a doua parte a acestui an permit clientilor sa imprumute sume sensibil mai mari decat inainte, avand in vedere cresterea perioadei de creditare si a plafonului maxim pana la care un client se poate imprumuta. In prezent, bancile ofera populatiei posibilitatea indatorarii de pana la 70% din veniturile nete, in functie de tipul de produs si ratingul fiecarui client.

In cazul in care clientul se indatoreaza pana la gradul maxim, trebuie sa tina cont de faptul ca, pe parcursul derularii imprumutului, conditiile de creditare se pot modifica, astfel incat rata sa creasca, sa se inmulteasca comisioanele si, la un moment dat, sa constate ca trebuie sa intre cu plata datoriilor la banca si in restul de 30% din venit.

Imprumut pentru 48 de saptamani

[DETALII OFERTA]

Poti imprumuta intre 500 si 1.200 lei pentru 48 de saptamani. Trebuie sa ai peste 18 ani, vent minim 300 lei lunar. Aceasta este o noua promotie Provident valabila pana in 29 octombrie 2019.

 

Imprumut cu dobanda 0

[DETALII OFERTA]

Poti imprumuta pana la 2.000 de lei, iar in primele 30 de zile dobanda este 0. CreditPrime acorda credite online pentru o perioada fixa de 24 de luni

 

Relaxarea normelor de creditare prezinta avantaje pe termen scurt pentru majoritatea clientilor si ofera profituri substantiale bancilor pe termen lung. Avand in vedere ca bancile nu isi permit sa scada prea mult dobanzile la imprumuturile acordate populatiei, apeleaza la tot felul de artificii pentru a finanta cat mai multi clienti. Un astfel de artificiu consta in prelungirea perioadei de creditatre. Insa, trebuie sa stiti ca orice an in plus la perioada de creditare inseamna dobanzi suplimentare, comisioane (in cazurile in care se percep astfel de taxe), polite de asigurare mai multe.

Insa, cel mai de efect artificiu il constituie totusi cresterea perioadei de creditare. Beneficiul imediat al clientului este ca plateste o rata lunara mai mica si, astfel, reuseste sa se incadreze in plafonul maxim admis de banca. Pe de alta parte, insa, daca ne uitam la suma totala pe care clientul trebuie sa o plateasca la banca la finalul perioadei de creditare, observam ca aceasta este de cateva ori mai mare in cazul in care se opteaza pentru perioada maxima de indatorare.

Cele mai radicale modificari in ceea ce priveste perioada maxima de rambursare s-au petrecut pe segementul creditelor de nevoi personale cu ipoteca. Astfel, daca anul trecut majoritatea bancilor ofereau acest imprumut pe maxim 20-25 de ani, anul acesta limita a fost extinsa pana la 35 de ani. Cea mai mare perioada de creditare este oferita de Raiffeisen Bank, care acorda astfel de imprumuturi pe o perioda de 40 ani.

In concluzie, desi extinderea numarului de rate face posibila accesarea unei sume mai mari, acest lucru majoreaza semnificativ suma totala pe care beneficiarul va trebui sa o achite la sfarsitul perioadei de creditare. Exista, desigur, in timp, posibilitatea refinantari unui credit contractat pe termen lung, insa si in acest caz exista avantaje si dezavantaje.

Obtinerea unui credit bancar - Finantare

Exista doua metode prin care puteti obtine un credit bancar.
Va duceti personal la una din bancile la care doriti sa solicitati creditul sau chiar la mai multe banci si cereti toate informatiile legate de conditiile de creditare, documente necesare, pasi necesari de urmat.
Apelati la o firma de consultanta in domeniul creditelor bancare unde va vor fi prezentate mai multe oferte de la diferite banci. De asemenea, firmele de consultanta se vor ocupa de toate demersurile necesare pentru obtinerea creditului precum si de intocmirea dosarului de credit.

Fiecare dintre aceste doua metode prezinta avantaje si dezavantaje. Sfatul nostru, indiferent pe care metoda o alegeti, este sa apelati dinainte la un avocat care sa va insoteasca sau la un prieten de incredere cu cunostinte sau experienta in acest domeniu.
Oricat de multa nevoie ati avea de bani si de obtinerea creditului cat mai rapida, este bine sa nu va grabiti niciodata sa semnati. Luati la cunostinta de cat mai multe oferte pentru a putea face comparatii, interesati-va de lucrurile ce va sunt "ascunse" de cele mai multe ori cum ar fi dobanzi, comisioane, etc. Nici bancile si nici firmele de consultanta nu se vor grabi sa va prezinte aspectele nefavorabile dvs. in urma creditarii. Intotdeaua va vor fi prezentate avantajele intrucat scopul lor este sa va convinga cat mai repede sa semnati, si bineinteles intr-un mod cat mai profitabil pentru ei.

Indiferent ca aveti nevoie de un credit de nevoi personale cu ipoteca, un credit de nevoi personale fara ipoteca, un credit imobiliar, un credit auto, un Overdraft sau de orice alt tip de credit sau refinantare a unui credit existent este bine atunci cand plecati la drum, sa plecati cu gandul ca daca pentru dvs. obtinerea creditului este o nevoie, pentru ei acordarea creditului este o afacere.

 

 

Alege creditul care ti se potriveste

[ALEGE CREDITUL ONLINE]

Oferte personalizate in functie de nevoile tale -doar cu buletinul - de nevoi personale, etc.

Cele mai citite

Credite urgente pentru nevoi personale: Citeste
Oferte online 2019: Citeste
Imprumut fara adeverinta de venit: Citeste
Acte necesare: Citeste
Credite nebancare pentru restantieri: Citeste
Piata online din Romania: Citeste
Refinantarea - o solutie pentru restantieri: Citeste

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies | Sitemap | Blog